Tel: 0216 442 27 09

Barkodlu Takip Yazılımları - Rfid Takip Yazılımları

Barkodlu Takip Yazılımları

Barkod, barkod okuyucu olarak da adlandırılan optik okuyucular ile okunabilir veya özel yazılımlarla görüntü içinden taranabilir. Barkod bilgisayara veri girişinin doğruluğunu ve hızını artıran Otomatik Tanıma Veri Toplama (OT/VT) uygulamalarında geniş bir kullanım alanı bulmaktadır.

Barkod teknolojisini kullanarak sektör ayrımı olmaksızın kontol altına alınmak istenen tüm süreçleri geliştirilen yazılım projesi ile takip edebilmek mümkündür. Barkodlu takip yazılımları standart kullanım alanları dışında işletmelerin kontrol altında tutmak istedikleri tüm kurgularda yapılandırılabilmektedir.

Barkodlu takip yazılımlarına örnek olarak;

✔ Mağaza, market, şarküteri gibi çok yoğun sirkülasyonun olduğu perakende sektörüne yönelik işlemleri hızlandırıcı ve takibi kolaylaştırıcı barkodlu takip yazılımları,
✔ Depo, stok kontrolü ve sayım süreçlerinde hızlı, hatasız ve etkin takip sağlamak amaçlı geliştirilen barkodlu takip yazılımları,
✔ Sektör ayrımı olmaksızın satış ve sipariş süreçlerini kontrol altına almaya yönelik geliştirilen barkodlu takip yazılımları,
✔ Personellere ait veri toplamaya ve takibe yönelik barkodlu personel devam kontrol yazılımları (PDKS),
✔ Sektör ayrımı olmaksızın üretim gerçekleştiren tüm işletmeler için geliştirilen barkodlu üretim takip yazılımları,


✔ Garanti ve son kullanma tarihi kontrolü zorunluluğu olan sektörlere yönelik geliştirilen barkodlu üretim takip yazılımları,
✔ Ürün dağıtımı yapan, kargo taşımacılığı yapan, sevkiyat ve mal kabul gerçekleştiren işletmelere yönelik barkodlu takip yazılımları,
✔ Laboratuvar gibi tahlil ve özel sipariş ürünlerin özenli takibini gerçekleştirmek amaçlı barkodlu takip yazılımları gösterilebilir.

Pera Yazılım işletmelerin isteğine uygun olarak; verim arttırıcı, maliyet düşürme odaklı ve doğru veri işlemeye yönelik kontrol altına alınmak istenen tüm süreçleri barkod teknolojisi ile yapılandırılmış yazılım projeleri üretmektedir.

Rfid Takip Yazılımları

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisi, radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemidir. RFID, temel olarak bir etiket ve okuyucudan meydana gelir. RFID etiketleri Elektronik Ürün Kodu (EPC) gibi nesne bilgilerini almak, saklamak ve göndermek için programlanabilirler. Ürün üzerine yerleştirilen etiketlerin okuyucu tarafından okunmasıyla tedarik zinciri yönetimi ile ilgili bilgiler otomatik olarak kaydedilebilir veya değiştirilebilir..

RFID etiketi, radyo frekansı ile yapılan sorguları almaya ve cevaplamaya olanak tanıyan bir silikon yonga, anten ve kaplamadan meydana gelir. Yonga, etiketin üzerinde bulunduğu nesne ile ilgili bilgileri saklar. Anten, radyo frekansı kullanarak nesne bilgilerini okuyucuya iletir. Kaplama ise etiketin bir nesne üzerine yerleştirilebilmesi için yonga ve anteni çevreler.

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) etiketleri 3 çeşit olabilir: pasif (etkisiz), yarı pasif (yarı etkin) veya aktif (etkin). En ucuz etiket çeşidi olan pasif etiketlerin kendi güç kaynakları yoktur, okuyucunun gücüyle çalışırlar. Buna karşılık, yarı pasif etiketlere ise, gelen sinyalden güç almaya gerek bırakmayacak küçük bir pil eklenmiştir. Daha geniş okunma alanına sahip bu etiketler daha güvenilir oldukları gibi, okuyucuya daha çabuk cevap verebilirler. Aktif etiketler ise, diğer çeşitlerden farklı olarak devrelerini çalıştırmalarını ve cevap sinyali üretmelerini sağlayan kendi güç kaynaklarına sahiptirler. Bu özellikleriyle yüksek performans sergilerler ancak maliyetleri de daha yüksektir.

RFID, düşük frekans (LF) 125–134 kHz, yüksek frekans (HF) 13.56 MHz, ultra yüksek frekans (UHF) 860–960 MHz, 2.45 GHz ve süper yüksek frekans (SHF) 5.8 GHz frekanslarında kullanılabilmektedir.

Rfid teknolojisi hızlı ve etkin veri toplama yapabilmek için kullanılan bir alt yapıdır. Geliştirilen yazılımlar ile sektör ayrımı olmaksızın tüm prosesler kontrol altına alınabilir. Çamaşırhane gibi alınan ve teslim edilen ürünlerin çok olduğu sektörler, kütüphane, ürün depoları gibi yoğun stok kontrolü gerektiren süreçlerde, araç geçişlerinin kontrol altına alınması gereken yerlerde aktif olarak kullanılmaktadır. Minimum insan etkisi ile otomatik veri toplama yöntemi olarak rfid teknolojisi kullanılmaktadır. Pera Yazılım işletmelerin isteğine uygun olarak; verim arttırıcı, maliyet düşürme odaklı ve doğru veri işlemeye yönelik kontrol altına alınmak istenen tüm süreçleri rfid teknolojisi ile yapılandırılmış yazılım projeleri üretmektedir.

Barkod ve Rfid teknolojileri, otomatik veri toplamak için kullanılmaktadır. Kontrol altına alınmak istenen departman, proses, işleyiş, etap vb. teknolpjiye uygun geliştirilen yazılım ile kontrol altına alınmaktadır.

Otomatik Tanıma ve Veri Toplama ya da kısaca OT/VT kavramı, (İngilizce: Automatic Identification and Data Capture, kısaca AI/DC), insan müdahalesi olmadan nesnelerin otomatik olarak tespit edilmesi, onlar hakkında veri toplanması ve bu verilerin bilgisayar sistemlerine doğrudan giriş yapılması anlamına gelir.

Otomatik tanıma amaçlı bilinen teknolojiler arasında barkodlar, radyo frekansı ile tanılama, biyometri, manyetik şeritli kartlar, optik karakter tanıma, akıllı kartlar ve ses tanıma yer almaktadır.

Otomatik veri toplama sistemlerinde en aktif barkod teknolojisi verfid teknoloji kullanılarak sistem yazılımları yapılmaktadır.

Kontrol altına alınmak istenen sisteme yazılımın ve yazılım kapsamında kullanılacak olan cihazların adaptasyon süreci için; kurulum ve eğitim danışmanlığı, teknik destek danışmanlığı, yazılım geliştirme danışmanlığı ve otomasyona geçiş danışmanlığı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.